Elektrik Periyodik Testler

- Elektrik İç Tesisat Raporu

25.04.2013 Tarihli ve 28628 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanan İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ ve ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ ne göre Elektrik Tesisatı Kontrolü yılda bir olmak üzere Yetkili Elektrik Mühendisleri tarafından yapılması zorunludur. İç tesisat denetim raporun da;
Tesiste bulunan tüm dağıtım, tali, aydınlatma panoları, priz kombinasyon kutuları, enerji kablo tavaları, tüm makine ve motorlar, anahtar ve prizler, aydınlatma armatürleri, tesiste yapılmış diğer ölçüm raporları olmak üzere tesisin genel itibariyle tüm elektrik tesisatının kontrolü yapılır.

- Kaçak Akım Rolesi Ölçüm

- Termal Kamera Ölçümleri

- Enerji Kalite Analizi

- Kaçak Akım Testi

- Paratoner Uygunluk Testi

25.04.2013 Tarihli ve 28628 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanan İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ ne göre Elektrik Tesisatı, Topraklama Tesisatı, Paratoner Tesisatı Kontrolleri yılda bir olmak üzere Yetkili Elektrik Mühendisleri tarafından yapılması zorunludur. Elektrik Tesisleri Topraklamalar Yönetmeliği'nin madde 10-a 'da açıklandığı üzere her topraklama tesisi, montaj esnasında ve işletme aşamalarında periyodik olarak kontrol edilecektir.
Yapılacak Kontroller:
- Gözle muayene,
- Koruma iletkenlerinin, ana ve tamamlayıcı potansiyel dengeleme iletkenleri bağlantılarının sürekliliğinin ölçülmesi ve denetlenmesi,
- Elektrik tesisinin yalıtım direncinin ölçülmesi ve denetlenmesi,
- Toprak özdirencinin ölçülmesi,
- Topraklama direncinin ölçülmesi,
- Beslemenin otomatik kesilip kesilmediğinin denetlenmesi,
- Çevrim empedansının kontrolu,
- Hata akımı koruma düzeninin kontrolu, şeklinde sıralanmaktadır.

- Makine Topraklama Ölçümü

25.04.2013 Tarihli ve 28628 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanan İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ ne göre Elektrik Tesisatı, Topraklama Tesisatı, Paratoner Tesisatı Kontrolleri yılda bir olmak üzere Yetkili Elektrik Mühendisleri tarafından yapılması zorunludur. Topraklama; Elektrikli işletme araçlarının (generatör, transformatör, motor, kesici, ayırıcı, direk, aydınlatma armatürü, buz dolabı, çamaşır makinası v.b.) aktif olmayan (normal işletmede gerilim altında olmayan) metal kısımlarının bir iletken üzerinden toprakla birleştirilmesidir.
1) Koruma topraklaması:
İnsanları tehlikeli dokunma gerilimlerine karşı korumak için işletme araçlarının aktif olmayan metal kısımlarının topraklanmasıdır. (Normal şartlarda gerilim altında olmayan kısımlar)
2) İşletme topraklaması:
İşletme akım devresinin, tesisin normal işletilmesi için topraklanması. (Aktif kısımların topraklanmasıdır. Normal şartlarda gerilim altında olabilen kısımlar)
3) Fonksiyon topraklaması:
Bir iletişim tesisinin veya bir işletme elemanının istenen fonksiyonu yerine getirmesi için yapılan topraklamadır. Yıldırım etkilerine karşı koruma, raylı sistem topraklaması, İletişim tesisleri işletme topraklamasıdır.

İletişim Tel: 0850 216 59 92

Uzaktan Eğitim